Dušan TITTEL: O šampionáte v Rusku, korupcii i legendárnom Cantonovi
PREHRAŤ

Dušan TITTEL: O šampionáte v Rusku, korupcii i legendárnom Cantonovi

Dušan Tittel patrí k najlepším futbalistom v histórii samostatného Slovenska, a tak sme sa s ním v štúdiu TABLET.TV porozprávali najmä na tému MS v Rusku, ktoré majú za sebou zápasy v skupinách.

Bratislava 30. júna (Teraz.sk) – Tohtoročné majstrovstvá sveta vo futbale majú za sebou zápasy v základných skupinách, po ktorých sa zúžil počet kandidátov na titul o polovicu. Do osemfinále postúpilo viacero favorizovaných tímov, no o najväčší šok sa postarali Nemci, ktorí z pozície obhajcov vypadli hneď po prvej fáze turnaja. Čo hovorí na doterajší priebeh svetového šampionátu legenda slovenského futbalu Dušan Tittel, ako si spomína na časy, keď s reprezentačnými spoluhráčmi bojoval o účasť na niektorom z vrcholných podujatí, ako vníma nedávno medializované informácie o korupcii v slovenskom futbale, ale aj o tom, ako sa cíti v poslaneckých laviciach Národnej rady (NR) SR, nám porozprával v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Pred štartom MS prial Tittel titul Argentíne na čele s Lionelom Messim, ktorá postúpila do osemfinále len s odretými ušami, a tak stále živí šancu stať sa majstrom sveta. Chuť naň si však museli nechať zájsť nemeckí futbalisti, ktorí v konkurencii Mexika, Švédska a Juhokórejskej republiky obsadili v základnej E-skupine až poslednú priečku a do osemfinále sa neprebojovali. „Myslím si, že to bolo veľké prekvapenie pre všetkých. Priznám sa, že ja som dokonca Nemcov favorizoval aj na celkového víťaza šampionátu. Avšak tá kliatba v súvislosti s obhajcami titulu z uplynulých rokov, že po jeho zisku o štyri roky nepostúpia zo skupiny, asi naozaj platí. Čo sa týka ich hry, bolo badať, že nie sú na ťažké duely optimálne pripravení, nevyšiel im napríklad hneď prvý s Mexikom... Je to škoda, no na druhej strane treba rešpektovať, že ďalej išli silnejšie mužstvá,“ rozhovoril sa Dušan Tittel. 

Viac čítajte tu.