Dušan GALIS bez servítky: Legionári u nás? Väčšina je obyčajný priemer
PREHRAŤ

Dušan GALIS bez servítky: Legionári u nás? Väčšina je obyčajný priemer

Dušan Galis je jedným z najúspešnejších trénerov v histórii Slovenska, a tak sme s ním v televíznom štúdiu TABLET.TV prebrali viacero aktuálnych futbalových tém.

Bratislava 25. augusta (Teraz.sk) – Bývalý vynikajúci tréner, dnes poslanec Národnej rady (NR) SR za stranu Smer-SD Dušan Galis žije futbalom neustále. Pravidelne navštevuje štadióny, aby na vlastné oči sledoval zápasy vo Fortuna lige, II. lige i nižších súťažiach, alebo počínanie si slovenských zástupcov v pohárovej Európe. Aj z toho dôvodu sme ho pred pár dňami pozvali do televízneho štúdia TABLET.TV, kde sme sa s ním okrem diania v slovenskom futbale porozprávali aj o nedávnym MS v Rusku, či o tom, ako prežíval pohnuté udalosti v auguste 1968.

Po úvodných piatich kolách aktuálneho ročníka Fortuna ligy figuruje na čele tabuľky bratislavský Slovan. Spoločne s druhou Dunajskou Stredou dosiaľ neokúsili v lige trpkosť prehry. Zrejme aj z toho dôvodu ich Galis radí k tímom, ktoré podľa neho s určitosťou prehovoria do boja o majstra. „Čakal som z ich strany takýto štart do súťaže, pretože oba kluby patria podľa mňa k hlavným ašpirantom na titul. Majú na to kvalitu, zabehnutý systém, ktorý napreduje a DAC navyše aj výhodu fantastickej podpory z tribún. Vo vynikajúcom svetle sa však v poslednom čase ukazuje aj Trenčín, ktorý dopĺňa trojlístok mojich najväčších favoritov na celkový triumf v tejto sezóne. Netreba však zabúdať ani na Ružomberok či Trnavu. Vzájomné zápasy tímov, ktoré som spomenul, nemajú jasného favorita a nejaké zásadné rozdiely medzi nimi nevidím. Pre slabšie mužstvá bude zasa obrovskou motiváciou poraziť spomínané kvinteto. O záchranu bude s najväčšou pravdepodobnosťou bojovať Senica so Zlatými Moravcami, pričom Čierny Peter zrejme ostane v rukách Záhorákov,“ prezradil na úvod svoju tohtosezónnu prognózu na dianie vo Fortuna lige Dušan Galis. 

Viac čítajte tu.