Tomáš MEDVEĎ: Pracujem na tom, aby legendy nevymizli z našich hláv
PREHRAŤ

Tomáš MEDVEĎ: Pracujem na tom, aby legendy nevymizli z našich hláv

Bývalý futbalista T. Medveď sa nedávno stal riaditeľom Klubu ligových kanonierov. Aké má s ním plány a ako si spomína na svoju úspešnú kariéru, porozprával v TABLET.TV.

Bratislava 21. septembra (Teraz.sk) – Bývalý vynikajúci futbalista Tomáš Medveď sa už niekoľko mesiacov snaží oživiť zašlú slávu Klubu ligových kanonierov (KLK). Z pozície riaditeľa tohto zoskupenia, ktoré má aj vrátane neho k dnešnému dňu 35 členov, robí všemožné kroky k tomu, aby sa čo najintenzívnejšie vrylo do povedomia futbalovej verejnosti. Súčasné i plánované aktivity KLK, ale aj jeho mimoriadne úspešnú hráčsku a neskôr i trénerskú kariéru, sme so 44-ročným futbalovým svetobežníkom prebrali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Funkciu riaditeľa Klubu ligových kanonierov zastáva Medveď už niekoľko mesiacov, pričom je zaujímavé, že vďaka 103 gólom je aj on sám jedným z jej členov. „Zo začiatku to bola z mojej strany akási výpomoc, pretože už dlhé roky sa trojica futbalových nadšencov - Peter Divéky, Gregor Mareš a Peťo Bzdúch - snažila obnoviť tento legendárny klub. Jeho vznik siaha až do roku 1972, no po rozpade Československa sa u nás stratil a ja som chcel dopomôcť tomu, aby sa opäť vrátil na slovenskú futbalovú mapu. Zhruba pred rokom sme si preto všetci spolu sadli a povedali si, že ideme do toho. Bolo potrebné však tomu dať právnu identitu a nejakým spôsobom sa pridružiť k Slovenskému futbalovému zväzu. To sa nám všetko podarilo, a tak teraz môžeme pracovať na tom, aby legendárne mená nevymizli z našich hláv,“ rozhovoril sa Tomáš Medveď. 

Viac čítajte tu.