Motocyklista VACULÍK: Poznám svoje možnosti, chcem byť majster sveta
PREHRAŤ

Motocyklista VACULÍK: Poznám svoje možnosti, chcem byť majster sveta

O skvelú reklamu pre Slovensko sa už roky stará motocyklový pretekár na plochej dráhe Martin Vaculík. Aj preto sme ho pozvali do štúdia TABLET.TV, kde sme s ním rozobrali viacero zaujímavých tém.

Bratislava 29. septembra (Teraz.sk) – Jedným z mála Slovákov, ktorý sa v súčasnosti venuje pretekaniu na plochej dráhe, je motocyklista Martin Vaculík. Šport, ktorý sa svojho času tešil pod Tatrami mimoriadnej obľube, je dnes na okraji záujmu. Aj o tom, prečo to tak je a ako to zmeniť, sme sa v televíznom štúdiu TABLET.TV rozprávali s 28-ročným rodákom zo Žarnovice. Okrem toho sme s manželom slovenskej herečky Kristíny Turjanovej v skratke prebrali i jeho doterajšiu kariéru, najväčšie úspechy, či špecifiká tohto u nás dnes už málo populárneho športu. 

Martin Vaculík mal po kom zdediť talent i lásku k plochej dráhe. Jeho otec Zdeno totiž patril v bývalom Československu k najlepším pretekárom. Ktorí jazdci okrem neho boli v detstve jeho vzory? „Po mojom otcovi, ktorý ma k tomuto športu priviedol a vštepoval mi, aby som všetko, čo robím, robil na sto percent, som azda najviac obdivoval Švéda Tonyho Rickardssona. Ten už síce pár rokov nejazdí, no má na svojom konte šesť individuálnych titulov majstra sveta a vždy bol totálny perfekcionista. Imponovalo mi na ňom jeho nasadenie a jazdecký štýl. Športových vzorov som mal však viac, pričom na každom z nich som obdivoval, akí sú svojmu športu oddaní a ako ťažko sa niekam dopracovali. Následne som si z každého snažil niečo zobrať, a tak sa postupne formovať,“ rozhovoril sa Martin Vaculík. 

Viac čítajte tu.