J. HUSÁROVÁ: V zápasoch s Clijstersovou som bola sama sebe na smiech
PREHRAŤ

J. HUSÁROVÁ: V zápasoch s Clijstersovou som bola sama sebe na smiech

Od 22. novembra tohto roka je Janette Husárová členkou Siene slávy slovenského tenisu, a tak sme sa v štúdiu TABLET.TV o hviezdnych okamihoch jej kariéry porozprávali.

Bratislava 15. decembra (Teraz.sk) – Janette Husárovú uviedli pred pár dňami do Siene slávy slovenského tenisu. V spoločnosti ďalších 26 tenisových velikánov spod Tatier sa ocitla plným právom, veď nášmu tenisu robila dlhé roky vynikajúcu reklamu. O jej tenisových začiatkoch, bohatej a úspešnej kariére, najťažších súperkách, zdravotných patáliách, ale aj o fedcupovom družstve, ktorého súčasťou bola dlhé roky ako hráčka a dnes v ňom zastáva funkciu trénerky, sme sa so 44-ročnou rodáčkou z Bratislavy rozprávali pred pár dňami v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Husárovú uviedli do Siene slávy slovenského tenisu 22. novembra tohto roku počas galavečera v bratislavskom NTC. „Je pre mňa obrovská česť byť v takej spoločnosti a teší ma, že aj ja som svojou trochou prispela k zviditeľneniu slovenského tenisu vo svete,“ skonštatovala na úvod Janette Husárová, ktorá sa, obrazne povedané, nenarodila s tenisovou raketou v ruke. Cestu k tomuto športu si našla neskôr ako drvivá väčšina svetových hráčok, s ktorými hrala počas kariéry vyrovnané partie. „Mala som asi deväť rokov, keď ma k tenisu priviedla úplná náhoda. S rodičmi sme boli na dovolenke, kde som si od jedného pána požičala raketu, vyskúšala si pár úderov a razom ma to začalo baviť. Od toho momentu som si u nás za domom v Lamači každý deň ,búchala´ o stenu. Zaujímavosťou je, že moja prvá vlastná raketa bola bedmintonová a prvé zápasy sme nehrali cez sieť, ale cez špagát. Takže tak nejako vyzerali moje tenisové začiatky.“ 

Viac čítajte tu.