T. VIŠŇOVSKÝ: Aj keby SR 20 viedol Gordie Howe, lepšie na MS neobstojí
PREHRAŤ

T. VIŠŇOVSKÝ: Aj keby SR 20 viedol Gordie Howe, lepšie na MS neobstojí

Bývalý hokejový útočník Tibor Višňovský sa po skončení hráčskej kariéry vrhol na trénerstvo, a tak sme sa ním v štúdiu TABLET.TV porozprávali aj o účinkovaní SR 20 na svetovom šampionáte v Kanade.

Bratislava 5. januára (Teraz.sk) – Slovenskí hokejoví mladíci majú za sebou účinkovanie na tohtoročných MS do 20 rokov. Na šampionáte v Kanade, ktorý v týchto dňoch vrcholí, obsadili konečnú 8. priečku. Ich vystúpenia v televíznom štúdiu TABLET.TV zhodnotil niekdajší skvelý útočník Tibor Višňovský. Okrem toho sme sa so starším bratom slávnejšieho Ľubomíra porozprávali aj o ich spoločných topoľčianskych začiatkoch s legendárnym Miroslavom Šatanom, hokejovom géniusovi Žigmundovi Pálffym, s ktorým odohral niekoľko sezón v Skalici, ale aj o jeho súčasnej trénerskej práci v bratislavskom Slovane.

Slovenská hokejová dvadsiatka neprekročila svoj tieň ani na tohtoročnom svetovom šampionáte v Kanade. Po troch prehrách (s USA 1:2, Švédskom 2:5, Fínskom 1:5) a víťazstve nad Kazachstanom (11:2) obsadili zverenci trénera Ernesta Bokroša v základnej B-skupine štvrtú priečku, a tak ich vo štvrťfinále čakal súboj s Ruskom. A hoci si na tohto súpera trúfali, napokon bol z toho debakel 3:8 a rýchla cesta domov. „Zhrnul by som to asi tak ako každý rok. Svetový šampionát je každoročne o jednom zápase. Konkrétne išlo o duel s Kazachstanom. Ten potrebovali naši mladíci vyhrať, aby postúpili do štvrťfinále a tým pádom sa zachránili medzi elitou. To zvládli. Ostatné už bolo o prekvapení. To sa napokon nekonalo, hoci naši chlapci mali sebavedomé vyhlásenia, ako majú Rusom čo vracať, ako na nich majú a že im lepšie pasujú ako domáca Kanada. Žiaľ, realita bola úplne iná...,“ rozhovoril sa Tibor Višňovský.

Viac čítajte tu.