Š. BUJNA o vzťahu s Volkom: Žiadna nenávisť, no raz ho musím poraziť
PREHRAŤ

Š. BUJNA o vzťahu s Volkom: Žiadna nenávisť, no raz ho musím poraziť

Bujna vystrelil do atletického sveta ako kométa, pričom za necelé dva roky sa stal druhým najrýchlejším mužom v SR. Aj o tom, ako to dokázal, sme sa rozprávali v štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 19. januára (Teraz.sk) – Šimon Bujna patrí k ojedinelým zjavom slovenskej atletiky. Hoci sa 23-ročný rodák z Bratislavy začal tomuto športu venovať len pred necelými dvomi rokmi, razom sa zaradil medzi najrýchlejších šprintérov pod Tatrami. Aká náhoda priviedla momentálne druhého najrýchlejšieho Slováka k atletike, ako sa mu tak bleskovo podarilo preorientovať z futbalu, ktorému sa niekoľko rokov predtým venoval, o akých časoch v súvislosti s najkratšími šprintmi sníva, ale aj o súperení s Jánom Volkom či ambíciách pred blížiacimi sa halovými ME v Glasgowe, nám porozprával v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Šimona Bujnu priviedla k atletike náhoda. „Celé sa to odohralo pred necelými dvoma rokmi na Fakulte telesnej výchovy a športu, kde ešte aj dnes študujem. V tom čase tam doktorandi robili výskum, v rámci ktorého testovali študentov v rýchlosti pri behu na 50 metrov. Keďže som mal v porovnaní s ostatnými oveľa lepší čas, odporučili mi, aby som skúsil atletiku. Videli vo mne potenciál. Krátko na to som sa dostal k trénerke Horskej, ktorá to vnímala rovnako, bola zo mňa nadšená. Nepopieram, možno bola aj trochu prekvapená z toho, aký rýchly futbalista sa u nej ukázal. Na druhej strane, poznala príbeh Jána Volka, ktorý sa taktiež pred atletickou kariérou venoval futbalu, čiže tým pádom bola zrejme aj pripravená na to, že niečo také sa môže stať,“ rozhovoril sa Šimon Bujna, ktorý sa len za šesť týždňov pod jej vedením stal majstrom Slovenska v behu na 200 metrov. 

Viac čítajte tu.