Hviezda STANOVSKEJ stúpa: Nechcem len zažiariť a rýchlo spadnúť na zem
PREHRAŤ

Hviezda STANOVSKEJ stúpa: Nechcem len zažiariť a rýchlo spadnúť na zem

Soňa Stanovská patrí k najväčším vodnoslálomárskym talentom pod Tatrami za posledné roky, a tak sme s ňou v televíznom štúdiu TABLET.TV prebrali viacero zaujímavých tém.

Bratislava 13. apríla (Teraz.sk) – Patrí k najväčším športovým talentom pod Tatrami, má pred sebou veľkú budúcnosť alebo bude dôstojným nástupcom dvojnásobnej olympijskej víťazky Eleny Kaliskej. Aj takéto prirovnania si už neraz vypočula ešte len 19-ročná vodná slalomárka Soňa Stanovská. V televíznom štúdiu TABLET.TV sme sa s ňou rozprávali aj o tom, ako to vníma, v čom je na divokej vode pod Tatrami jedinečná, ako si spomína na svoj vlaňajší debut na seniorských MS, o nových lodiach, ale prezradila aj o čom v súvislosti s týmto na Slovensku mimoriadne populárny športom sníva. 

Talentovaná rodáčka z Dolného Kubína má za sebou viacero pozoruhodných juniorských úspechov, pričom v jej rokoch nedokázali to, čo ona, ani také pretekárky ako Elena Kaliská či Jana Dukátová. Niet sa preto čo čudovať, že sa jej meno skloňuje v poslednom čase iba v superlatívoch. Ako to vníma? „Snažím sa to brať normálne, nechcem si o sebe nič namýšľať. V športovej histórii je totiž veľa príkladov hviezdičiek, ktoré nachvíľku zažiarili, no sláva im stúpla do hlavy a hneď spadli na zem. Na druhej strane nepopieram, že mi je sympatické, ak niekto o mne pekne hovorí, no nejako zvlášť si to k srdcu nepripúšťam,“ rozhovorila sa Soňa Stanovská, ktorá na juniorských MS a ME získala do dnešného dňa rovný tucet medailí. 

Mimochodom, Sonin otec Miroslav je držiteľom striebornej medaily z ME 1996 a v rovnakom roku sa zúčastnil aj na olympiáde v Atlante, kde obsadil 10. priečku. „Vodný slalom je u nás rodinnou tradíciou. Samozrejme, mojou najväčšou oporou je práve môj otec, ktorý nás aj s bratom odmalička k tomuto športu viedol. Začínali sme na ľahších vodách po Slovensku, či už v Dolnom Kubíne, Žiline alebo v Košiciach, no dosť často sme chodili aj do Poľska, čo je z Oravy na skok, alebo do Čiech,“ pokračovala. 

Viac čítajte tu.