Tréner Slovana M. MASARYK: Padák z Ligy majstrov zasiahol celý klub
PREHRAŤ

Tréner Slovana M. MASARYK: Padák z Ligy majstrov zasiahol celý klub

Futbalisti bratislavského Slovana majú tohtoročné účinkovanie v Lige majstrov už za sebou, no na ženský tím to ešte len čaká. V štúdiu TABLET.TV sme sa porozprávali s jeho trénerom.

Bratislava 30. júla (Teraz.sk) – Hoci futbalisti Slovana Bratislava ukončili svoju púť v aktuálnom ročníku Ligy majstrov už v 1. predkole, ich ženské kolegyne zápolenia v tejto súťaži ešte len čakajú. V konkurencii srbskej Subotice, maďarského Ferencvárosu a moldavskej Agaristy sa budú snažiť obsadiť v 5. skupine kvalifikačného kola prvú priečku, ktorá by ich v LM posunula do ďalších bojov. Aj preto sme si do televízneho štúdia TABLET.TV pozvali ich trénera Martina Masaryka a najmä o blížiacich sa súbojoch jeho zverenkýň v najprestížnejšej klubovej súťaži na svete sa s ním porozprávali.

Po tom, čo muži Slovana nestačili v 1. predkole Ligy majstrov na čiernohorský klub Sutjeska Nikšič a s aktuálnou sezónou tejto prestížnej súťaže sa bleskurýchlo rozlúčili, zavládlo v bratislavskom klube obrovské sklamanie. „Samozrejme, že také niečo zasiahlo celý klub, niečo také nikto nečakal. Tobôž po takej skvelej sezóne. Slovan však stále pôsobí v Európskej lige UEFA a prvý zápas 2. predkola s kosovským majstrom zvládol. Preto verím, že cez tohto súpera sa chlapcom podarí postúpiť ďalej,“ rozhovoril sa v televíznom štúdiu TABLET.TV tréner žien bratislavského Slovana Martin Masaryk. 

Čiastočne napraviť pošramotené renomé klubu vo futbalovej Európe sa v dňoch 7. – 13. augusta bude snažiť ženský tím. Zverenkyne trénera Martina Masaryka čakajú súboje kvalifikačného kola Ligy majstrov. V nich budú postupne ich súpermi Ferencváros Budapešť, Spartak Subotica a Agarista - SS Anenii Noi. „Pre mňa osobne to bude už tretia účasť v Lige majstrov, takže zhruba viem, čo môžem očakávať. Určitú nervozitu mám akurát zo zloženia družstva. Tento rok totiž nie je optimálny z hľadiska zdravotného stavu, keďže viacero skúsených dievčat, ktoré túto súťaž už zažili, sú zranené. Nahradiť ich bude náročné a povedzme si na rovinu, ich skúsenosti budú v týchto zápasoch chýbať. Napriek tomu sa na duely v pohárovej nesmierne teším zároveň dúfam, že s kvalitnými súpermi odohráme rovnocenné stretnutia,“ pokračoval charizmatický kormidelník, ktorý má súperov v Lige majstrov už dnes dôkladne zanalyzovaných.

Viac čítajte tu.