D. PAŠEK odhodlane: Zabojujeme o fanúšikov, pre postup urobíme maximum
PREHRAŤ

D. PAŠEK odhodlane: Zabojujeme o fanúšikov, pre postup urobíme maximum

Nie je vylúčené, že už čoskoro budú v Tipsport Lige pôsobiť dva kluby z hlavného mesta. S prezidentom Bratislava Capitals sme sa aj o tom rozprávali v štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 26. augusta (Teraz.sk) – Už niekoľko dní zastáva Dušan Pašek post prezidenta prvoligového hokejového klubu Bratislava Capitals. Ako sa etabloval v novej funkcii, s akými ambíciami vstúpi bratislavský klub do nadchádzajúcej sezóny druhej najvyššej súťaže, aká filozofia by mala prilákať fanúšikov, ale aj o tom, či je káder s viacerými zvučnými menami už definitívne uzavretý a kde budú hrať zverenci trénera Petra Oremusa svoje domáce zápasy, sme sa s bývalým hráčom Slovana, Skalice, Košíc, Piešťan či Banskej Bystrice rozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV. 

Počas aktívnej kariéry bol pre Dušana Pašeka každý angažmám obrovskou výzvou, a to isté platí aj o funkcii prezidenta prvoligového klubu Bratislava Capitals. Tú zaujal pred pár dňami. „Ide o pomerne veľkú zmenu v mojom profesijnom živote, čakajú na mňa nové výzvy a iné povinnosti. Po skončení kariéry som sa však venoval manažérskej práci, takže tie skúsenosti sa mi práve teraz zídu. Som si vedomý, že to bude náročné, ale pevne verím, že to zvládnem,“rozhovoril sa Dušan Pašek, ktorého otec svojho času z rovnakej pozície šéfoval bratislavskému Slovanu i Slovenskému zväzu ľadového hokeja. 

Capitals Bratislava je pretransformovaný klub HC Bratislava. Ten vznikol ešte v roku 2015 a v priebehu štyroch sezón sa pohyboval viac-menej pravidelne v pokojných vodách prvoligovej tabuľky. Aké ambície bude mať jeho „nástupca“? „Postúpiť do najvyššej súťaže. Jedným dychom však musím dodať, že za týmto cieľom ideme pokorne a skromne. Uvedomujeme si, že stále je to iba šport a aj napriek tomu, že náš káder má na papieri svoju kvalitu, bude ju treba ukázať aj na ľade. Každopádne, urobíme všetko pre to, aby sme sa na konci sezóny tešili z postupu do Tipsport Ligy,“ povedal Pašek, ktorý má s našou najvyššou súťažou bohaté skúseností, veď v nej odohral viac než 650 zápasov. 

Viac čítajte tu.