Lukostrelkyňa A. LONGOVÁ: V karate sa nenašla, no otcovi splnila sen
PREHRAŤ

Lukostrelkyňa A. LONGOVÁ: V karate sa nenašla, no otcovi splnila sen

Jej otec, karatista, sníval o olympiáde dlhé roky, no sen sa stal realitou až v prípade jeho dcéry, lukostrelkyne. Aj o tom sme sa s Alexandrou Longovou rozprávali v štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 14. septembra (Teraz.sk) – Lukostrelkyňa Alexandra Longová je jedným z päťdesiatky športovcov, ktorí v roku 2016 reprezentovali Slovensko na letnej olympiáde v Riu de Janeiro. O necelý rok je v Tokiu na programe ďalšia a ani na nej nechce 25-ročná rodáčka z Bratislavy chýbať. Istota účasti na tomto podujatí jej nedávno iba tesne ušla, a o olympijskú miestenku sa bude musieť ešte popasovať. Aj o tom sme sa so sympatickou športovkyňou rozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Longová nevyužila šancu kvalifikovať sa do Tokia už tento rok, a tak sa o to pokúsi budúci. „O účasť na olympiáde sa bojovalo na júnovom svetovom šampionáte v holandskom 's-Hertogenboschi. Ušlo mi to iba tesne. Najbližšia kvalifikácia ma čaká v máji na majstrovstvách Európy v Turecku. Tam budú v hre štyri olympijské miestenky, pričom výhodou je, že už veľa európskych krajín ju má. Ak by sa mi ju ani tam nepodarilo získať, šancu budem mať ešte na pretekoch Svetového pohára v Berlíne v závere júna budúceho roku,“ vysvetlila Alexandra Longová, kadiaľ vedie cesta na Hry XXXII. olympiády v Tokiu 2020.

Viac čítajte tu.