Karol BECK: Dopingová kauza je uzavretá. Poznačila ma. Ale aj v dobrom
PREHRAŤ

Karol BECK: Dopingová kauza je uzavretá. Poznačila ma. Ale aj v dobrom

Karol Beck zažil vo svoje kariére vrcholy i pády, a tak sme si ho po nedávnom daviscupovom víťazstve tenistov SR nad Švajčiarskom pozvali do televízneho štúdia TABLET.TV.

Bratislava 21. septembra (Teraz.sk) – Slovenskí tenisti si pred pár dňami poradili v súboji 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára so Švajčiarskom (3:1), vďaka čomu sa prebojovali do marcovej kvalifikácie o postup na finálový turnaj v Madride. V televíznom štúdiu TABLET.TV sme sa o triumfe nad Helvétmi rozprávali s niekdajším vynikajúcim tenistom Karolom Beckom. S dnes už 37-ročným rodákom zo Zvolena sme si zaspomínali aj na jeho hráčsku kariéru, ktorú výrazným spôsobom ovplyvnila dopingová aféra a bývalý 36. hráč sveta nám prezradil aj to, čomu sa venuje v súčasnosti.

Hoci si tenisti SR poradili so Švajčiarmi pomerne jednoznačne 3:1 na zápasy, súboj s týmto súperom sa nezačal pre nich vôbec dobre. O negatívny šok sa postarala jednotka nášho tímu Martin Kližan, ktorý v úvodom zápase nestačil na o 196 miest v rebríčku ATP nižšie postaveného Sandra Ehrata (2:6, 6:7). „Aj pre mňa to bolo veľké prekvapenie. Okrem rebríčkového rozdielu medzi nimi sa totiž hralo na antuke, na ktorej sa Martin cíti oveľa lepšie, čo sám neraz tvrdil. V prvom sete však pôsobil ťarbavým, odovzdanejším dojmom, nebol to ten Kližo, ktorého poznám. Neviem teda, čo bolo za jeho výkonom, no zopakujem, že ma jeho prehra s Ehratom naozaj prekvapila,“ rozhovoril sa Karol Beck.

Viac čítajte tu.