DORČÍKOVÁ: Posunula som sa o level vyššie, a rovno pri Villeneuveovi
PREHRAŤ

DORČÍKOVÁ: Posunula som sa o level vyššie, a rovno pri Villeneuveovi

Slovenská automobilová pretekárka Michaela Dorčíková si pred pár dňami splnila sen - štartovala v európskej edícii pretekov NASCAR. A najmä o tom sme sa s ňou rozprávali v štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 8. októbra (Teraz.sk) – Automobilová pretekárka Michaela Dorčíková je prvá Slovenka, ktorá dostala šancu štartovať v legendárnom seriáli NASCAR. Konkrétne išlo o jeho európsku edíciu NASCAR Whelen Euro Series, pričom konfrontáciu svojich schopností s renomovanými jazdcami, medzi ktorými sa najviac vynímalo meno Jacquesa Villeneuvea, označila za skúsenosť na nezaplatenie. Aj o tom, aké je to súperiť s majstrom sveta F1 z roku 1997, sme sa pred pár dňami s 29-ročnou rodáčkou z Banskej Bystrice rozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

K historickej udalosti prišlo v predposledný septembrový víkend na nemeckom Hockenheimringu. Čo premiéra v týchto prestížnych pretekov pre Michaelu znamená? „Keď sa človeku naskytne takáto príležitosť, rozhodne by nemal váhať, ale chopiť sa jej. Ja som tak učinila, vďaka čomu sa mi splnil sen a v kariére som sa zasa posunula o level vyššie. NASCAR som predtým nejaký čas sledovala, a hoci to nebolo až tak intenzívne, vždy ma tie silné americké stroje fascinovali. Teraz som mala možnosť zažiť to na vlastnej koži a musím sa priznať, že pred samotným štartom som mala aj trému. Keď ma posadili do auta, pripútali, naštartovala som a mechanik sa odo mňa vzdialil, tlkot môjho srdca sa zrýchlil. Postupne som však sa skoncentrovala a v pretekoch vydala zo seba maximum,“ rozhovorila sa Michaela Dorčíková, ktorá v konkurencii 28 jazdcov obsadila veľmi solídnu 17. priečku a na školskej stupnici ohodnotila svoj výkon na trojku.

Viac čítajte tu.