Prečo je dôchodok pre mladých dôležitý?
PREHRAŤ

Prečo je dôchodok pre mladých dôležitý?

Pozrite si DRUHÚ zo série šiestich reportáží z konferencie Dobrý dôchodkový systém, ktorá sa konala v Banskej Bystrici.

Seriál na tému dobrého dôchodkového systému otvorila nová generácia odborníkov na Slovensku. Jedným z kľúčových faktorov úspešnosti dôchodkového systému bude nový prístup k tejto téme. Znamená to rozmýšľať o dôchodku dlho pred tým, ako nám dôchodkový vek zaklope na dvere. Prečo je dôchodok pre mladých ľudí dôležitý, vysvetľujú Tomáš Virdzek z Inštitútu sporenia a investovania a Juraj Cenker z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Tomáš VIRDZEK
Inštitút sporenia a investovania
"Pre mladých ľudí je tu šanca. Mladí ľudia majú čas zvážiť svoje rozhodnutia, čo je v prípade zabezpečenia sa na dôchodok veľmi dôležité. Preto je dôležité komunikovať s nimi čo najskôr."

Juraj CENKER
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR
"Sporenie je dlhodobý proces závislý na sporiacich stratégiách. Dôchodkové sporenie by malo byť dlhodobé sporenie, pretože len tak môže byť sporiteľ progresívny v investičných stratégiách a dosiahnuť adekvátne zhodnotenie."

Ekonomická fakulta Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a Inštitút sporenia a investovania (ISI) vytvorili priestor na diskusiu, kde sa stretli odborníci z dôchodkových správcovských spoločností, Národnej banky Slovenska, Rady pre rozpočtovú zodpovednosť a nezávislí analytici.