DOPRAVNÁ AKCIA: Nezodpovední vodiči dostanú ako výstrahu kyslý citrón
PREHRAŤ

DOPRAVNÁ AKCIA: Nezodpovední vodiči dostanú ako výstrahu kyslý citrón

Zmiešané detsko-policajné hliadky budú vodičov zastavovať počas celého týždňa na celkovo 50 miestach po celom Slovensku. Cieľom akcie je prispieť k zníženiu nehodovosti na cestách.

Bratislava 29. mája (TASR) – Policajti dnes na cestách celého Slovenska odštartovali dopravno-preventívnu akciu s názvom Jablko – Citrón, ktorá potrvá do konca týždňa. Počas nej budú vodičov kontrolovať so strážcami zákona aj deti zo základných škôl. Zodpovedných šoférov odmenia sladkým jablkom, pri porušení predpisov dostanú zasa ako výstrahu kyslý citrón. Akciu každoročne organizujú Generali Poisťovňa, a. s., a Policajný zbor.

„Touto akciou chceme upozorniť na prekračovanie maximálne dovolenej rýchlosti, na neprispôsobenie rýchlosti počas jazdy. Skutočne je to druhá najvážnejšia príčina dopravných nehôd s následkami. Aj keď polícia zaznamenala pokles o 24 takýchto dopravných nehôd, žiaľ, na cestách bolo usmrtených o 12 osôb viac v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Je to najmä tým, že polícia zaznamenala viacero dopravných nehôd, kde boli usmrtené viac ako jedna osoba,“ povedal viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel.

Zmiešané detsko-policajné hliadky budú vodičov zastavovať počas celého týždňa na celkovo 50 miestach po celom Slovensku. Cieľom akcie je prispieť k zníženiu nehodovosti na cestách.

Viac čítajte tu