Frešo podpísal zrušenie súťaže predaja bývalej škôlky na Znievskej
PREHRAŤ

Frešo podpísal zrušenie súťaže predaja bývalej škôlky na Znievskej

Z dlhé roky chátrajúcej budovy Bratislavský kraj odstráni nebezpečný azbest. Urobí tak na vlastné náklady.

Bratislava 19. mája (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zdevastovanú budovu bývalej škôlky na Znievskej ulici v bratislavskej Petržalke nepredá. Dnes rozhodnutie krajských poslancov, ktorí odsúhlasili zrušenie verejnej obchodnej súťaže, podpísal predseda BSK Pavol Frešo. "Podpísal som definitívne zrušenie súťaže, nič sa tu predávať nebude," skonštatoval na dnešnom brífingu.

Z dlhé roky chátrajúcej budovy BSK odstráni nebezpečný azbest. Urobí tak na vlastné náklady. Kraj si už dal urobiť aj posudky, v akej sume by sa toto odstránenie pohybovalo. V prípade, ak by sa odstraňoval len azbest a budova by ostala stáť, podľa Freša by to vychádzalo na zhruba 400.000 eur. "Ak by sme chceli odstrániť azbest tak, že budovu zrútime, vychádza to zhruba na polovicu. Preto navrhujeme, že tú budovu zrútime," povedal predseda BSK.

Na to, aby budovu mohol kraj zrútiť a zabezpečil, aby na mieste nedošlo k výstavbe, musia podľa Freša do svojej správy dostať pozemky, ktoré sú pod bývalou škôlkou na Znievskej 2 i na Znievskej 4. "V tejto chvíli sú to mestské pozemky, budovy sú BSK," podotkol. Kraj sa preto chce so žiadosťou o pridelenie týchto pozemkov obrátiť na mestskú časť i na hlavné mesto. Jedným z dôvodom je aj plánovaná rekonštrukcia budovy školy na Znievskej 2.

Poslankyňa zastupiteľstva BSK Tatiana Mikušová uviedla, že oslovia všetkých zainteresovaných s prosbou o podporu, aby sa pozemky, ktoré sú pod jednou či druhou budovou na Znievskej dostali do správy BSK. "Je to dôležité na to, aby sme vedeli, čo s tým zariadením bude ďalej, či bude slúžiť ako vzdelávacie zariadenie pre deti, či sa rozšíri, alebo budeme hľadať spolu s mestskou časťou Petržalka iné využitie. Garantujeme však, že bude verejnoprospešné," povedala.