Takmer 50 župných škôl bolo v rovnakom čase na jednom mieste
PREHRAŤ

Takmer 50 župných škôl bolo v rovnakom čase na jednom mieste

Deň župných škôl v Avione prilákal aj rektorov najlepších slovenských vysokých škôl.

Bratislava 20. januára (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) aj tento rok pripravil prezentáciu svojich škôl. Šiesty ročník už tradičného podujatia Deň župných škôl v Avione tak dnes od 09.00 h do 17.00 h na jednom mieste prezentuje 47 stredných škôl a gymnázií.

"O toto podujatie je veľký záujem. Vlastne tá naša idea bola, že poďme medzi ľudí, predstavme tie školy, ktoré na župe máme. Pravdou je, že každý rok nám stúpa počet žiakov na našich stredných školách aj vďaka tomuto podujatiu, lebo za ním samozrejme nasledujú dni otvorených dverí na jednotlivých školách, keď už si dve, tri vyberiete a pozriete veľmi podrobne. Ale ten začiatočný impulz pre tých, ktorí sú nerozhodní alebo majú nejaké otázky naozaj môžu doslova precítiť, všimnúť, prečítať, ohmatať na tomto našom vlajkovom podujatí," povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Deň župných škôl v Avione prilákal aj rektorov najlepších slovenských vysokých škôl. Zanietených, odhodlaných a kvalifikovaných učiteľov ako aj široké spektrum kvalitných župných škôl vyzdvihol rektor Univerzity Komenského (UK) v Bratislave Karol Mičieta, ktorý informoval žiakov aj o ponuke, programoch a možnostiach štúdia na vysokej škole, aby sa mohli lepšie zorientovať. Roberta Redhammera, rektora Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave zaujali výsledky a ukážky práce mladých a šikovných žiakov, čo označil ako výsledok kvalitných škôl a zdôraznil potrebu investovania do mladých, ktorí sú budúcnosťou našej krajiny. Tradičné podujatie BSK vyzdvihol aj rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave (EUBA) Ferdinand Daňo. Zdôraznil, že práve prezentácia škôl ukazuje tým, ktorí končia základné školy a rozhodujú sa pre strednú školu, že na Slovensku si majú z čoho vybrať a to tak v strednom či vysokom školstve, kde môžu získať kvalitné vzdelanie.