Florbalisti v Českej Třebovej  v poslednej chvíli unikli pred padajúcou strechou
PREHRAŤ

Florbalisti v Českej Třebovej v poslednej chvíli unikli pred padajúcou strechou

V meste Česká Třebová v Pardubickom kraji sa v sobotu večer zrútila strecha novej športovej haly priamo počas konania florbalového zápasu.

Česká Třebová 15. januára (TASR) - V meste Česká Třebová v Pardubickom kraji sa v sobotu večer zrútila strecha novej športovej haly priamo počas konania florbalového zápasu. Pred jej pádom sa podľa usporiadateľov v hale nachádzalo spolu 80 ľudí. Napísala to dnes na svojom webe česká spravodajská televízia ČT24 s tým, že aj keď sa všetkým osobám podarilo z haly vybehnúť, dvaja účastníci turnaja utrpeli pri úteku drobné zranenia.

Príčina pádu strechy sa vyšetruje. Správa Pardubického kraja zvolala dnes stretnutie s dodávateľom stavby a projektantom. Podľa vyjadrenia projektanta boli dodržané všetky normy. Problémy počas stavby pritom nepripúšťa ani stavebná firma.

Hajtman Pardubického kraja Martin Netolický uviedol, že halu skolaudovali 2. januára. Dnes sa malo konať jej slávnostné otvorenie, akciu však ešte v noci bezprostredne po udalosti zrušili.

Netolický zvolal na dnes poradu, na ktorej sa zúčastnil aj projektant stavby Tomáša Friso. Konštrukcia bola podľa neho urobená z drevených väzníkov, ide o bežný spôsob výstavby. O možných príčinách zrútenie strechy odmietol špekulovať.

"Pred 21.00 h sa začali prepadať väzníky a ten tlak postupoval cez celú halu, až sa to prepadlo úplne celé," uviedol po nešťastí Netolický.

"Konštrukcia sa začala rúcať odzadu postupne do plochy. Tie trámy sa prepadli smerom do ihriska, zosypalo sa to ako kôpka z kariet. Išlo to rýchlo, priestor uniknúť tam našťastie bol," opísala situáciu Renáta Typlová, predsedníčka krajského florbalového zväzu, ktorý bol v hale spoluorganizátorom turnaja krajských dorasteneckých výberov.