Slovak Lines spustil na linke do Viedne bezkontaktné platby
PREHRAŤ

Slovak Lines spustil na linke do Viedne bezkontaktné platby

Na linke medzi Bratislavou a Viedňou dopravca takéto bezkontaktné platby kartou testuje, zisťuje ich plusy a mínusy a následne zváži aj rozšírenie služby na iné trasy.

Bratislava 3. mája (TASR) - Cestujúci na autobusovej linke medzi Bratislavou a Viedňou, ktorú prevádzkuje súkromný dopravca Slovak Lines, môžu zaplatiť za lístok bezkontaktne platobnou kartou. Dopravca spustil na medzinárodnej linke túto novú službu.

"Cestujúci, ktorí si budú chcieť kúpiť lístok na palube autobusu, môžu zaplatiť bezhotovostne," opísal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave generálny riaditeľ spoločnosti Peter Sádovský.

Služba bude podľa jeho slov prínosom aj pre cestujúcich zo zahraničia. "Pretože často napríklad z viedenského letiska prichádzajú cestujúci zo zámorských krajín, ktorí nie nevyhnute musia mať so sebou hotovosť alebo hotovosť v eurách," opísal.

Na linke medzi Bratislavou a Viedňou dopravca takéto bezkontaktné platby kartou testuje, zisťuje ich plusy a mínusy a následne zváži aj rozšírenie služby na iné trasy. "Zatiaľ to nemáme vo výhľade, ale prvé, po čom by sme pozerali, je prímestská doprava," avizoval Sádovský. Nová služba je spoločným projektom dopravcu Slovak Lines a spoločností ČSOB, TransData a MasterCard.