Filmové plátna pomaly končia, postupne ich nahradia LED obrazovky
PREHRAŤ

Filmové plátna pomaly končia, postupne ich nahradia LED obrazovky

Kórejská Spoločnosť Samsung predstavila v Soule ďalší vývojový stupeň v divadelných technológiách: Cinema LED Screen, prvý LED divadelný displej na svete.

Soul 19. júla (TABLET.TV) - Technológie v kinách za posledných 120 rokov výrazne pokročili, ale ich základný dizajn - spárovanie projektora a plátna - zostal rovnaký. Až doteraz.

Kórejská Spoločnosť Samsung predstavila v Soule ďalší vývojový stupeň v divadelných technológiách: Cinema LED Screen, prvý LED divadelný displej na svete. Priekopnícke samoosvetľovacie obrazovky podporujú realistický a pútavý obraz bez projektora. Poskytujú kvalitu obrazu vyššej generácie, aby ponúkli návštevníkom kina pútavejší zážitok pri sledovaní filmov.

Prvú takúto obrazovku nainštalovali v kórejskom Lotte Cinema World Tower.

Obrovská obrazovka je navrhnutá ako LED displej s vysokým dynamickým rozsahom a má šírku takmer desať a pol metra. Vysoké rozlíšenie 4K vytvára živší obraz s dokonalou presnosťou farieb.

Spoločnosti Samsung chce vybaviť touto technológiou do roku 2020 až desať percent kín v USA, Číne, Európe a juhovýchodnej Ázii.