Trump pochválil Indiu za nákup americkej vojenskej techniky
PREHRAŤ

Trump pochválil Indiu za nákup americkej vojenskej techniky

Americké ministerstvo zahraničných vecí schválilo predaj strategických vojenských transportných lietadiel C-17 v hodnote 365 miliónov dolárov pre indické ozbrojené sily.

Washington 27. júna (TASR) - India sa stane partnerom Spojených štátov v boji proti "radikálnemu islamskému terorizmu". Po stretnutí s indickým premiérom Naréndrom Módím to na spoločnom vystúpení oboch lídrov pred Bielym domom povedal americký prezident Donald Trump.

Spojené štáty aj India sú postihnuté "zlom terorizmu" a "radikálnou ideológiou, ktorá za ním stojí," povedal Trump a dodal, že "radikálny islamský terorizmus" bude zničený.

Trump sa zároveň poďakoval Indii za nákup americkej vojenskej techniky, pričom poznamenal, že "vždy máme dobrý pocit, keď iné krajiny nakupujú vybavenie vyrobené v Spojených štátoch".

"Nikto nevyrába takú vojenskú techniku ako my. Ani zďaleka," povedal šéf Bieleho domu.

Americké ministerstvo zahraničných vecí práve schválilo predaj strategických vojenských transportných lietadiel C-17 v hodnote 365 miliónov dolárov pre indické ozbrojené sily a na podpis čaká aj kontrakt na predaj amerických nevyzbrojených dronov v hodnote dvoch miliárd dolárov.

Indický premiér Naréndra Módí pozval Trumpa na návštevu Indie a svoje pozvanie potvrdil objatím. "Dovoľte mi, aby som vás a vašu rodinu pozval do Indie," povedal po skončení bilaterálnych americko-indických rokovaní v Ružovej záhrade Bieleho domu Módí.