Bratislava otvorila svoje brány, začala sa turistická sezóna
PREHRAŤ

Bratislava otvorila svoje brány, začala sa turistická sezóna

Bezplatné vstupy ponúkali aj viaceré mestské múzeá, galérie a mestské organizácie. Na dva dni v roku bude opäť pre záujemcov sprístupnená aj Kaplnka sv. Juraja pred Starou tržnicou na Námestí SNP.

Bratislava 22. apríla (TASR) – Symbolickým odpečatením a otvorením mestských brán sa dnes v Bratislave začala oficiálne tohtoročná letná turistická sezóna. V sprievode Tovarišstva starých bojových umení a remesiel sa o to opäť postaral primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Ten pri tejto príležitosti pripomenul, že už od raného stredoveku, zhruba od 13. storočia, si Bratislavčania na sv. Juraja volili richtára a konšelov, ktorí ich zastupovali a spracovali veci v prospech obyvateľov a mesta.

"Toto je jedna úžasná a zaväzujúca tradícia. Sviatok sa stal sviatkom mesta Bratislavy a ten si dnes pripomíname Mestskými dňami Bratislavy," povedal Nesrovnal. Týmto podľa neho mesto opätovne otvára svoje brány pre všetkých, aby videli, aká krásna a bohatá Bratislava je, aby ľudia prišli a mohli spoločne oslavovať. "Ale osláviť nielen Bratislavu, ale aj to najcennejšie, čo v Bratislave je, a to sú Bratislavčania," podotkol primátor, podľa ktorého návštevníkov zaujíma všetko - doprava, výstavba i čistota. Pýtajú sa aj na problémy, ktoré mesto rieši, ale zároveň podľa neho vnímajú, že sa Bratislava mení k lepšiemu.

Viac čítajte tu