Turisti sa v Bratislave nestratia, pomôže im mestská hromadná doprava
PREHRAŤ

Turisti sa v Bratislave nestratia, pomôže im mestská hromadná doprava

Bratislava Tourist Board spoločne s Dopravným podnikom Bratislava zavádzajú od februára novinku na linkách mestskej hromadnej dopravy, ktorá má pomôcť turistom zorientovať sa v meste.

Bratislava 30. januára (TABLET.TV) - Na vybraných zastávkach MHD budú informácie hlásené dvojjazyčne. Zahraniční návštevníci sa v nich dozvedia, aké dôležité a zaujímavé miesta sa pri nich nachádzajú. Novinka sa týka 24 zastávok autobusov, električiek a trolejbusov. Napríklad na zastávke Trnavské mýto odznie hlásenie o možnosti prestupu na linku č.61 smerujúcu na bratislavské letisko, zastávka Námestie Ľudovíta Štúra upozorní na Slovenskú filharmóniu či Most SNP a turisti tiež dostanú informáciu o blízkosti vyhliadkovej veže UFO.

Bratislavská organizácia cestovného ruchu zintenzívnila spoluprácu s Dopravným podnikom  Bratislava už minulý rok, keď spoločne začali propagovať turistickú kartu Bratislava City Card, a to prezentačnými videami vo všetkých prostriedkoch MHD vybavenými informačnými displejmi, reklamnými plagátmi v prístreškoch mestského dopravcu a označením všetkých vozidiel. 

Do Bratislavy v posledných rokoch prichádza stále viac turistov, čo dokazujú aj štatistiky, podľa ktorých stúpol počet návštevníkov hlavného mesta za posledný rok o viac ako 16 %.