BRATISLAVA: OLO oslavuje, sprístupnilo opäť spaľovňu odpadu vo Vlčom hrdle
PREHRAŤ

BRATISLAVA: OLO oslavuje, sprístupnilo opäť spaľovňu odpadu vo Vlčom hrdle

Súčasťou podujatia je totiž aj Deň otvorených dverí v spaľovni odpadu vo Vlčom hrdle.

Bratislava 9. septembra (TASR) – Exkurzie v spaľovni odpadu spojené s ukážkami energetického zhodnotenia komunálneho odpadu či prehliadky smetiarskych áut, ale aj rozprávanie o ekológii, triedení a spracovaní odpadu. Aj to je súčasťou dnešného programu, ktorý pri príležitosti 25. výročia svojho vzniku pripravila bratislavská mestská organizácia Odvoz a likvidácia odpadu (OLO). Súčasťou podujatia je totiž aj Deň otvorených dverí v spaľovni odpadu vo Vlčom hrdle. TASR o tom informovala hovorkyňa OLO Beata Humeníková.

Ekológia a odpad je témou rozprávaní aj v petržalskom nákupnom centre. Okrem toho je pripravená prehliadka smetiarskeho auta či smetiarska fotobúdka, pre menších návštevníkov aj jazda na miniautíčkach. Nechýbajú cirkusové a akrobatické vystúpenia, workshopy a športové atrakcie. Kondíciu si môžu návštevníci otestovať na elektrických bicykloch.

Program spestria hudobné vystúpenia viacerých slovenských skupín, napríklad Le Payaco, Peter Bič Project či detskej formácie Paci Pac. "Skupina Rytmika so skvelou bubnovou šou nielen na odpade dokáže, že prázdne kontajnery a ďalší odpad sa dajú využiť netradične," doplnila Humeníková.