Bratislava už dostala 127 povolení na odstránenie nelegálnej reklamy
PREHRAŤ

Bratislava už dostala 127 povolení na odstránenie nelegálnej reklamy

Pre zlepšenie celkovej situácie však Nesrovnal apeluje aj na zmenu zákona, ktorý dá samosprávam kompetenciu na svojom území regulovať reklamu i na pozemkoch súkromných vlastníkov.

Bratislava 24. marca (TASR) – Hoci znižovanie reklamného smogu v hlavnom meste neprinesie zázračné výsledky zo dňa na deň, pozitívny trend je a bude viditeľný. Myslí si to primátor hlavného mesta SR Ivo Nesrovnal, ktorý na dnešnom brífingu o čistení mesta od nelegálnej vonkajšej reklamy poukázal na to, že mesto sa pri odstraňovaní čiernych reklamných stavieb zameriava v prvom rade na tie, ktoré sú postavené "na hulváta", v parkoch či na iných zelených verejných priestranstvách.

"V pondelok (27.3.) začíname odstraňovať ďalších 30 takýchto zariadení, ktoré sa nám podarilo identifikovať ako nelegálne a dostali sme od príslušných stavebných úradov povolenie na odstránenie," uviedol primátor. Od účinnosti novely stavebného zákona, ktorá vstúpila do platnosti v polovici augusta 2016 a stanovuje povinnosť majiteľovi reklamnej stavby preukázať vzťah k pozemku, už mesto identifikovalo 1031 nelegálnych stavieb (z celkového počtu 2800 reklamných zariadení) na pozemkoch v správe mesta. V prípade 450 z nich požiadal magistrát stavebné úrady v mestskej časti o povolenie na odstránenie. "Dostali sme 127 takýchto povolení, približne 60 stavieb sme už aj odstránili, ďalších 30 príde na rad na začiatku budúceho týždňa," dodal Nesrovnal.

Viac čítajte tu.