Situácia v slovenskom potravinárstve nie je dobrá, tvrdí SPPK
PREHRAŤ

Situácia v slovenskom potravinárstve nie je dobrá, tvrdí SPPK

Vysoká sadzba dane z pridanej hodnoty (DPH) na potraviny v porovnaní s okolitými krajinami podporuje nákupnú turistiku a v konečnom dôsledku poškodzuje vnútornú ekonomiku.

Bratislava 10. februára (TASR) – Situácia v slovenskom potravinárstve nie je dobrá. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii v Bratislave podpredseda pre potravinárstvo a obchod Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Dušan Janíček.

"Domáci sektor výroby potravín musí naďalej čeliť neúmernému tlaku obchodných reťazcov na nevyvážené dodávateľské podmienky, umelo udržujúce vysoké ceny slovenských potravín v dôsledku vysokých marží obchodu," spresnil.

Viac nájdete TU.