BRATISLAVA: Mesto aj tento rok prispieva na odstraňovanie grafitov
PREHRAŤ

BRATISLAVA: Mesto aj tento rok prispieva na odstraňovanie grafitov

Podávanie žiadostí o finančný príspevok na odstraňovanie grafitov je možné aj tento rok.

Bratislava 19. februára (TABLET.TV) - Hlavné mesto aj tento rok poskytuje možnosť čerpania finančného príspevku pri odstraňovaní nelegálnych grafitov na budovách a objektoch. Príspevok je určený právnickým osobám, ktorých zakladateľom nie je hlavné mesto a fyzickým osobám, ktoré majú trvalý pobyt na území hlavného mesta. V mestskom rozpočte je na tento účel vyčlenených rekordných 150 000 eur, čo je o 60 000 ako v roku 2016.

Príspevok môže byť udelený do maximálnej výšky 3 000 eur pre jedného žiadateľa a musí byť použitý na preplatenie nákladov súvisiacich s odstraňovaním nelegálnych grafitov z fasád budov.

Tlačivo žiadosti o finančný príspevok je potrebné vyplniť a doručiť vždy k poslednému dňu v mesiaci na oddelenie životného prostredia a mestskej zelene. Finančné príspevky sa budú udeľovať každý mesiac do konca septembra 2017 (prípadne do vyčerpania vyčlenenej sumy) po posúdení pracovníkmi odbornej komisie na Magistráte hlavného mesta SR Bratislavy. 

Tento príspevok je medzi Bratislavčanmi obľúbený a veľmi využívaný, čo dokazuje každým rokom sa zvyšujúci počet žiadateľov a aj každoročne navýšený objem finančných prostriedkov v rozpočte mesta určených na tento účel. Minulý rok túto možnosť využilo okolo 60 žiadateľov a prerozdelila sa celá suma 90 000 eur.