NR SR: Novým generálnym riaditeľom RTVS sa stal Jaroslav Rezník
PREHRAŤ

NR SR: Novým generálnym riaditeľom RTVS sa stal Jaroslav Rezník

Jaroslava Rezníka dnes za generálneho riaditeľa RTVS vybrali poslanci NR SR v druhom kole voľby tajným hlasovaním.

Bratislava 20. júna (Teraz.sk) – Za nového generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) na obdobie piatich rokov dnes poslanci v tajnej voľbe zvolili Jaroslava Rezníka. Aktuálny riaditeľ TASR Rezník tak v dnešnom druhom volebnom kole dostal prednosť pred súčasným šéfom RTVS Václavom Mikom.

"Konštatujem, že Národná rada v opakovanej voľbe zvolila za generálneho riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka," konštatoval po skončení tajnej voľby podpredseda NR SR Martin Glváč (Smer-SD) s tým, že Rezník sa stane riaditeľom od 2. augusta.

V tomto opakovanom hlasovacom kole bolo vydaných bolo 147 hlasovacích lístkov, všetky boli odovzdané a jeden z nich bol neplatný. Za Jaroslava Rezníka hlasovalo 95 poslancov, 45 bolo proti a šiesti sa zdržali. Za Václava Miku hlasovalo 50 poslancov, 86 bolo proti a desiati sa zdržali hlasovania.

Keďže v prvom volebnom kole 15. júna nezískal ani jeden z kandidátov viac ako polovicu hlasov zúčastnených poslancov, do dnešného druhého kola volieb o post šéfa RTVS postúpili dvaja najúspešnejší z pôvodnej osmičky kandidátov, Jaroslav Rezník a Václav Mika.

Za Rezníka hlasovalo v prvom kole v tajných voľbách 73 poslancov, za Miku 53. Rezníkovi na víťazstvo už v prvom volebnom kole chýbal iba jeden hlas.

Viac čítajte tu.