Slovensko je na špičke v kyberbezpečnosti
PREHRAŤ

Slovensko je na špičke v kyberbezpečnosti

Slovenskí zástupcovia získali druhé miesto na medzinárodnom kybernetickom cvičení CyberEx 2017, ktorého sa zúčastnilo 65 zoskupení z celého sveta.

Bratislava 3. augusta (TABLET.TV) – Cvičenie CyberEx, ktorého organizátorom bol španielsky Národný Inštitút pre kybernetickú bezpečnosť a Organizácia amerických štátov, malo tento rok rekordnú účasť. Zúčastnili sa ho bezpečnostné tímy rôznych štátov, komerčných spoločností a spoločností poskytujúcich bezpečnostné služby, ako aj akademickej obce z 24 krajín Európy, Ázie, Severnej a Južnej Ameriky. Cieľom cvičenia bolo preveriť schopnosti účastníkov analyzovať kybernetické útoky a reagovať na ne.

Cvičenie prebiehalo online a bol naň vyhradený 8-hodinový limit. Celkovo sa riešilo 17 úloh, ktoré na seba nadväzovali. Išlo o oblasti analýzy kódu, binárnych súborov, kryptografie, forenzie a iné. Úlohy mali rôznu náročnosť a boli ocenené rozličnými bodovými hodnotami. Bez vyriešenia predchádzajúcej úlohy nebolo možné postúpiť k riešeniu ďalších. Slovenský tím bol iba jedným z troch, ktorým sa podarilo vyriešiť všetkých 17 úloh.