Počet obetí banského nešťastia v Iráne stúpol na 35
PREHRAŤ

Počet obetí banského nešťastia v Iráne stúpol na 35

K tragédii došlo po silnom výbuchu v uhoľnej bani neďaleko mesta Ázádšahr v provincii Golestán na severe Iránu. Bezprostredne nebolo známe, či sú medzi obeťami len baníci alebo aj záchranári.

Teherán 4. mája (TASR) - Na najmenej 35 vzrástol počet obetí stredajšieho banského nešťastia na severe Iránu. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na správy iránskych médií.

Podľa iránskeho ministerstva práce sa už záchranári vzdali nádeje na záchranu ďalších baníkov. Stále nie je známe, koľko ich ešte zostalo pod zemou.

K tragédii došlo po mohutnej explózii v uhoľnej bani neďaleko mesta Ázádšahr v provincii Golestán, v ktorej následne vyhlásili trojdňové obdobie smútku. Predpokladá sa, že výbuch spôsobil nahromadený plyn.

Desiatky baníkov - niektoré správy hovorili až o približne 80 -zostali po výbuchu uväznených v hĺbke zhruba 1800 metrov pod zemským povrchom. Záchranári bojovali s časom, keďže nebolo jasné, ako dlho vydrží uviaznutým baníkom vzduch.

Výbuch nastal práve v čase, keď sa v bani menili zmeny. Do nemocníc previezli najmenej 25 ľudí, ktorí sa v podzemí nadýchali plynu.

V bani pri Ázádšahre celkovo pracuje viac ako 500 zamestnancov.