Kristína HUTTOVÁ: Chcem prekonávať vlastné limity, nie výkony ostatných
PREHRAŤ

Kristína HUTTOVÁ: Chcem prekonávať vlastné limity, nie výkony ostatných

Ťahá kamióny, dvíha dvestokilové činky a neodolá čokoláde.

Bratislava, 19. mája (TABLET.TV) – Dvere do posilňovne jej paradoxne otvorilo zranené rameno, ktoré jej lekár odporučil spevniť cvičením. Po siedmich rokoch nevydrží ani deň bez fitka. V súčasnosti sa 24-ročná Kristína Huttová venuje silovému trojboju. A nanajvýš úspešne. Na účasť v prvej súťaži ju vyprovokoval kamarát.

„Bez hocijakého silového tréningu, čo som dovtedy ťahala 60-kilové váhy, som došla na pódium. O štyri čísla väčší dres. Jeho, požičaný. Nemala som ani podkolienky, a spravila som národný rekord 160,5 kg“, prezrádza veselá tmavovláska, ktorú inak ako Xena ani neoslovia.  

Jej výkony si všimol aj František Öszi, ktorý kedysi patril k najsilnejším ľuďom na svete. Kika nepozná strach, ale ani bolesť.  Pred vyše týždňom pobrala najcennejšie kovy na pretekoch v Prahe, a to bola pritom zranená. Deň pred odchodom na súťaž jej na palec na nohe spadla činka.

Bývalú volejbalistku, čakajú v najbližšej dobe ďalšie preteky. Najviac sa však teší na november. Čaká ju totiž svetový šampionát v Moskve, na ktorý sa kvalifikovala len pred mesiacom.  A do budúcna je jej snom aj účasť na olympiáde, ak sa silový trojboj dostane medzi schválené disciplíny.