Halloween nie je iba pre ľudí, do kostýmov prezliekajú už aj psov
PREHRAŤ

Halloween nie je iba pre ľudí, do kostýmov prezliekajú už aj psov

Za veľkou mlákou hľadajú Američania pre svojich psov prestrojenie už týždne dopredu, aby 31. októbra vyzerali, podľa možností, čo najuletenejšie.

Kalifornia 30. októbra (TABLET.TV) – Americký sviatok Halloween nie je iba pre ľudí. Štvornohí miláčikovia v nasledovnej reportáži by o tom vedeli hovoriť svoje. 

Predaj masiek sa začína už začiatkom októbra a vždy si chceme byť istí, že máme všetko aj z najnovších trendov. Či sú to filmy, rozprávkové či filmové postavy, zo všetkého musíme mať,“ povedala jedna z predávajúcich v tamojšom obchode s chovateľskými potrebami.

Podľa americkej návrhárky a štylistky Alison Levine sa móda pre psov stáva čoraz populárnejšou preto, lebo ľudia radi ukazujú svojich maznáčikov a chvália sa nimi, akí sú roztomilí. „Stali sa z nich niečo ako malé deti, ktoré sú súčasťou rodiny. Dnes to nie je iba pes a veľkú rolu v tom zohrali aj sociálne médiá,“ uviedla.

Podľa miestnej maloobchodnej federácie až 16% Američanov prezlieka na Halloween svojho psa do kostýmu. Aj psia móda hlási, čo je dnes trendy. Najviac populárne sú kostýmy tekvíc, pirátov či strašidelných diablov.

Obľúbenosť tohto sviatku, alebo aj celonárodnej udalosti, a rovnako aj týchto módnych výstrelkov pre psov, ktoré ste videli, v Amerike za posledné roky stúpla. Tento záujem teší aj tamojších výrobcov, ktorí sa na nedostatok zákazníkov aj takto pred Vianocami sťažovať nemôžu.