BRATISLAVA: Historické centrum sa mení na vianočné mesto
PREHRAŤ

BRATISLAVA: Historické centrum sa mení na vianočné mesto

Na takmer štyri týždne sa bratislavské Staré mesto premení na mesto vianočné.

Bratislava 10. novembra (TABLET.TV) – Vianočné trhy na hlavnom námestí v Bratislave oficiálne štartujú 24. novembra. Prípravné práce sú v plnom prúde už dva týždne pred ich začatím. “Aktuálne na Hlavnom námestí a Františkánskom osádzame stánky a tiež zdobíme vianočný stromček,“ potvrdila pre TABLET.TV hovorkyňa Magistrátu hlavného mesta Bratslavy Zuzana Onufer.

Na takmer štyri týždne sa bratislavské Staré mesto premení na mesto vianočné. Chýbať v ňom ani v tomto roku nebudú jedlo, pitie alebo remeslá. Len vlani bolo priamo v centre viac ako sto stánkov. Najväčšiu pozornosť však každoročne púta najväčšia ozdoba námestia – vianočný stromček.

Vianočný strom na Hlavnom námestí by mal mať minimálnu výšku 12 metrov, aby sa nestratil priestore a tiež by mal mať sviežozelenú farbu,“ uviedol Rudolf Ivičič z Mestských lesov Bratislava, ktoré stromček mestu darovali. Tento rok ide o 35-ročnú douglasku tisolistú s pôvodom zo Severnej Ameriky a výškou takmer 15 metrov. Strom rástol povedľa horárne na Peknej ceste v mestskej časti Rača.

Akt jeho slávnostného rozsvietenia sa už roky spája s otvorením trhov. Ich 24. ročník otvorí primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal symbolicky 24. novembra. Najväčšie vianočné trhy na Slovensku zatvoria dva dni pred Štedrým dňom 22. decembra.