Kiska: Mexiko je dôležitým obchodným partnerom v Latinskej Amerike
PREHRAŤ

Kiska: Mexiko je dôležitým obchodným partnerom v Latinskej Amerike

Prezidenti sa počas rokovania zhodli aj na tom, že obe krajiny sú závislé od silných obchodných partnerov – z pohľadu Slovenska je to EÚ, z pohľadu Mexika ide o USA.

Mexiko 22. novembra (TASR) – Mexiko je v súčasnosti pre Slovensko najdôležitejším obchodným partnerom v Latinskej Amerike. Prezident SR Andrej Kiska to v utorok vyhlásil v rámci spoločnej tlačovej konferencie v prezidentskom paláci mexickej hlavy štátu Enriqueho Peňu Nieta. 

"Obe naše krajiny spája veľa - majú veľký podiel na automobilovom priemysle. Slovensko je dokonca najväčším výrobcom áut na obyvateľa na svete," zdôraznil slovenský prezident počas svojho prejavu.

Prezidenti sa počas rokovania zhodli aj na tom, že obe krajiny sú závislé od silných obchodných partnerov – z pohľadu Slovenska je to EÚ, z pohľadu Mexika ide o USA. 

V paláci prezidenti a členovia slovenskej delegácie podpísali okrem politickej deklarácie i bilaterálne dohody, ktoré by mali prispieť k rozvoju vedy a kultúry. "Osobne ma teší, že 150 študentov z Mexika chodí študovať do našej krajiny. Verím, že práve títo mladí ľudia budú aj v budúcnosti poslami a komunikátormi medzi našimi krajinami a budú nás lepšie spájať," uviedol prezident Kiska.

Viac čítajte tu.