Čas ruží s hitmi Karla Gotta vypredal v Bratislave zimný štadión
PREHRAŤ

Čas ruží s hitmi Karla Gotta vypredal v Bratislave zimný štadión

Muzikál, ktorý je poctou Karlovi Gottovi, pripravil scenáristicky a režijne Sagvan Tofi, ktorý jeho piesňam našiel nový život v romantickom príbehu plnom speváckych a hereckých výkonov.

Najočakávanejší muzikálový titul roka Čas ruží s hitmi Karla Gotta láka v Čechách množstvo divákov. Slovenskú premiéru mal 24. novembra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Muzikál, ktorý je poctou Karlovi Gottovi, pripravil scenáristicky a režijne Sagvan Tofi, ktorý jeho piesňam našiel nový život v romantickom príbehu plnom speváckych a hereckých výkonov. „Nič lepšie ako Karel Gott nie je. Bola to celkom trúfalá myšlienka. Nápad sa rodil 9 rokov – získavanie práv a rôznych povolení, než sa to celé uskutočnilo, kde, v akom divadle a, samozrejme, súhlasu Karla Gotta, bez ktorého by to nešlo,“ uviedol pre TABLET.TV Sagvan Tofi.

Bratislava zažila veľkolepú premiéru muzikálu na špeciálne pre tento večer pripravenej scéne, ktorá bola oveľa väčšia a vizuálne zaujímavejšia, ako v domovskom Divadle Karlín. Slovenská verzia mala obrie rozmery - 26 x 18 m, vrátane divadelných toční, živého orchestra, veľkoplošných projekcií takmer 200 m2 a tiež základných rekvizít známych z pražského predstavenia. Súčasťou scény bola aj cirkusantská maringotka či dokonca klasický hodový detský kolotoč. 

Ja si myslím, že Karel Gott mal radosť, keď vznikol muzikál na jeho pesničky. Robil som to tak, aby sa to páčilo hlavne jemu,“ uviedol scenárista Sagvan Tofi.

Tento muzikál má úspech obrovský všade, buď tu na Slovensku, alebo v Čechách. Zrejme to bude prepojením Gottových známych hitov, ktoré fungujú celé generácie, alebo je to viac príbehom. Neviem posúdiť, pre mňa sú, samozrejme, pesničky tie najzásadnejšie,“ uzavrel Jan Kopečný, ktorý v muzikáli obsadil jednu z hlavných úloh.