Ulicami Bratislavy začala premávať Vianočná električka
PREHRAŤ

Ulicami Bratislavy začala premávať Vianočná električka

Vianočná električka bude jazdiť pre verejnosť zadarmo do 30. decembra v čase od 16.00 do 20.00 h.

Bratislava 6. decembra (TASR) – Ulicami historického centra Bratislavy začala v stredu premávať Vianočná električka. Sezónu otvorila Mikulášskou jazdou a previezť sa ňou budú môcť ľudia zadarmo až do 30. decembra. Tento rok je vyzdobená v duchu rozprávky Perníková chalúpka.

"Blížia sa Vianoce a v Bratislave je to magický čas, keď si aj mesto pre Bratislavčanov pripravuje rôzne prekvapenia. Jedno z takých tradičných prekvapení je aj jazda Vianočnou električkou. Je to už siedmykrát, čo hlavné mesto v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava (DPB) poskytuje Bratislavčanom túto atrakciu," povedal bratislavský primátor Ivo Nesrovnal. 

Vianočná električka bude jazdiť pre verejnosť zadarmo do 30. decembra v čase od 16.00 do 20.00 h, kedy vyrazí vždy na svoju poslednú okružnú jazdu (s výnimkou sviatkov 24. a 25. decembra, vtedy premávať nebude). DPB sa rozhodol tento rok nahradiť jazdy Adventnej električky celodennou výpravou Vianočnej električky, a to aj počas víkendov. Počas sobôt a nedieľ v decembri teda bude jazdiť od 10.00 do 20.00 h.

Na snímke sv. Mikuláš obdarúva deti pred prvou jazdou Vianočnou električkou, ktorú slávnostne vypravil Dopravný podnik Bratislava do ulíc Bratislavy 6. decembra 2017. Električka bude premávať do 30. decembra 2017.
Foto: TASR - Dano Veselský
 


Premávať bude v polhodinových intervaloch po trase SND - Námestie SNP - Kapucínska – Tunel - Most SNP – SND. Na jej vyzdobení pracovalo sedem zamestnancov spolu 150 hodín. Na osvetlenie sa použilo 30 svetelných reťazí v celkovej dĺžke 672 metrov. Električku tak rozžiari až 2680 svetielok, z toho 560 je v interiéri ako hviezdne nebo. Ozdobné girlandy majú 37 metrov. Keďže chce DPB, aby sa blížiaca atmosféra niesla v celom meste, na každej električkovej radiále bude jazdiť jedno vozidlo vyzdobené svetelnými reťazami.