Na charitatívnom minimaratóne bežalo ulicami Madridu 7000 Santa Clausov
PREHRAŤ

Na charitatívnom minimaratóne bežalo ulicami Madridu 7000 Santa Clausov

Bežali nielen mladí, deti, ale aj tí skôr narodení.

Madrid 14. decembra (TABLET.TV) – Viac ako 7000 Santa Clausov - bežcov sa prehnalo ulicami Madridu pri príležitosti každoročného charitatívneho minimaratónu. Aj tento rok sa vianočný takmer 5-kilometrový beh stretol s veľkým záujmom zo strany verejnosti. Bežali nielen mladí, deti, ale aj tí skôr narodení.

Tohtoročný vianočný beh zorganizoval bývalý španielsky olympionik Fermin Cacho. V roku 1992 si v behu na 1500 metrov vybojoval zlatú medailu. "Je to mimoriadne slávnostný deň, deň, počas ktorého sa môžete zabaviť s rodinou, pretože to celé nie je iba o behu, ale veľa ďalších vecí. Deti sa bavia, je tu Santa Claus, a tak od neho pýtajú všetky darčeky, ktoré si želajú na Vianoce," vyjadril sa.

Najrýchlejší bežec zabehol trať za 16 minút a 20 sekúnd. Porota vybrala najrýchlejšieho bežca aj spomedzi detí. Priemerný čas všetkých účastníkov bola jedna hodina. Výťažok z tohtoročného vianočného behu v uliciach španielskej metropoly pôjde do súkromnej neziskovej organizácie, ktorá sa zaoberá prevenciou a liečbou rakoviny. Rozhodol o tom samotný organizátor.