Na Floride nasnežilo po prvý raz od roku 1989
PREHRAŤ

Na Floride nasnežilo po prvý raz od roku 1989

Meteorológovia očakávajú na severovýchode Floridy päť až osem centimetrov snehovej pokrývky. Zároveň vydali výstrahy pred ľadovicou, mrazmi a výpadkami elektrickej energie.

Tallahassee 4. januára (TASR) - Obyvatelia amerického štátu Florida zažili v stredu po prvý raz po takmer troch desaťročiach sneženie. Ojedinelý úkaz zasiahol juhovýchod štátu, informovala spravodajská stanica Sky News.

Naposledy v tomto štáte bohatom na slnečné svetlo snežilo v roku 1989. Množstvo nadšených miestnych obyvateľov vrátane policajtov zverejnilo na sociálnej sieti Twitter zábery a videá tejto ojedinelej poveternostnej situácie.

Meteorológovia očakávajú na severovýchode Floridy päť až osem centimetrov snehovej pokrývky. Zároveň vydali výstrahy pred ľadovicou, mrazmi a výpadkami elektrickej energie. Zrušených bolo aj mnoho letov z letiska v Tallahassee.

S nízkymi teplotami bojujú aj iné americké štáty. Guvernéri štátov Georgia a Severná Karolína medzitým vyhlásili mimoriadny stav. Chladné počasie si v celých Spojených štátoch vyžiadalo už najmenej 17 obetí na životoch.