Loď na mori zachvátil požiar, posádka skočila do vody
PREHRAŤ

Loď na mori zachvátil požiar, posádka skočila do vody

Neskôr z nej stúpal hustý čierny dym.

Tampa 15. januára (TABLET.TV) – Najskôr sa z lode, ktorá prevážala ľudí do neďalekého kasína v Mexickom zálive, ozývali výkriky. Neskôr z nej stúpal hustý čierny dym. Približne 50 pasažierov a členov posádky poskákalo do vody, aby pred požiarom unikli. Informovala agentúra AP.

"Loď sa práve otáčala, aby sa vrátila do doku, vtom si posádka všimla oheň v strojovni. Ľudia v panike skákali z lode do vody. Naši ľudia, záchranári, potom skočili za nimi, aby im pomohli. V záchrannom člne sme zobrali asi tak 15 ľudí, mali len ľahké zranenia. Väčšinou sťažené dýchanie, bolesti hlavy a hrudníka. Iné ďalšie zranenia neboli," popísali kritickú situáciu na lodi záchranári.

Miestne úrady potvrdili 15 ľahšie zranených, o život nik neprišiel. Podľa polície bola pravdepodobnou príčinou požiaru chyba v motore. Nehoda v Mexickom zálive mala šťastný koniec aj vďaka tomu, že loď zachvátil požiar, keď bola v prístave. V snahe zachrániť si život mnohí k brehu doplávali.

Horiaca loď pravidelne prevážala ľudí do kasína, ktoré je na mori. V blízkosti pobrežia totiž nemohlo legálne fungovať. Presné príčiny požiaru vyšetruje polícia.