BSK: Desiatky stredných škôl sa prezentujú na Dni župných škôl
PREHRAŤ

BSK: Desiatky stredných škôl sa prezentujú na Dni župných škôl

Okrem informačných stánkov jednotlivých škôl bude pripravený aj sprievodný program.

Bratislava 19. januára (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) už po siedmy raz pomôže deviatakom a ich rodičom pri výbere strednej školy. V piatok od 09.00 h sa totiž uskutoční už tradičné podujatie Deň župných škôl v Avione, ktoré bude prebiehať v nákupnom centre na Ivanskej ceste v Bratislave. Prezentovať sa tu bude 49 stredných škôl a gymnázií v pôsobnosti BSK. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Lucia Forman.

Okrem informačných stánkov jednotlivých škôl bude pripravený aj sprievodný program, kde budú prezentované informácie o odboroch vzdelávania, možnostiach štúdia a úspechoch škôl s vystúpeniami žiakov i pedagógov. "Žiaci predstavia aj ukážky hudobných, tanečných a speváckych vystúpení, módnu šou, prezentáciu viazania kytíc či športových činností," podotkla Forman. 

Počas dňa sa v priestoroch nákupného centra vystriedajú základné školy, ktoré navštívia jednotlivé stánky stredných škôl. Nakoľko sa blíži termín podávania prihlášok na stredné školy, bližšie oboznámenie sa so strednými školami na podujatí má umožniť žiakom lepšie si vybrať tú správnu školu.