NOVÁ ATRAKCIA PRE TURISTOV: Zabudnutú a schátranú pevnosť chcú dostať do turistických bedekrov
PREHRAŤ

NOVÁ ATRAKCIA PRE TURISTOV: Zabudnutú a schátranú pevnosť chcú dostať do turistických bedekrov

Vojenský obranný komplex bol postavený ešte v 19. storočí v roku 1889 a mal chrániť pred hrozbami nemeckého námorníctva.

Harwich 20. februára (TABLET.TV) – Opustená pobrežná pevnosť neďaleko anglického prístavného mesta Harwich už čoskoro nájde svoje miesto v cestovateľskom bedekri ako jedna z najnovších turistických atrakcií. Agentúra AP uviedla, že po dlhých rokoch do nej chcú vrátiť život dvaja priatelia, ktorý si celý pozemok aj s pozostatkami vojenskej obrannej pevnosti kúpili.

Vojenský obranný komplex bol postavený ešte v roku 1889 a mal chrániť pred hrozbami nemeckého námorníctva. Pevnosť mala celkovo 20 budov prepojených tunelmi. Po vojnových udalostiach z neho dodnes zostala menej než polovica. Najviac však jeho podobu zmenila až druhá svetová vojna, po ktorej sa prestal využívať úplne.

Akú podobu tento historický vojenský skvost dostane nateraz nevedno. Zatiaľ je ale stále pod ochranou zákona o starobylých pamiatkach a archeologických územiach. Dvojica ešte stále anonymných majiteľov ani len neprezradila, za koľko pevnosť odkúpila. Podľa agentúry AP zverejnila len toľko, že prístav Harwich ožije aj vďaka nej, pretože za výhľadom z pevnosti na šíre more budú turisti ochotní merať cestu aj z veľkej diaľky.