Na autosalóne sa prezentujú aj zábavné, futuristické, ale aj doteraz nevidené automobily
PREHRAŤ

Na autosalóne sa prezentujú aj zábavné, futuristické, ale aj doteraz nevidené automobily

Napríklad auto, ktoré je podľa výrobcu ideálne pre ľudí, ktorí milujú jazdu v teréne a v horách.

Ženeva 9. marec (Tablet.TV) - Mimo stánkov hlavných výrobcov automobilov prezentujú menšie až priam butikové spoločnosti svoje vozidlá na Ženevskom autosalóne. Niektoré z nich sú zábavné, ďalšie futuristické a iné nevídané. Všetky však súťažia o pozornosť návštevníkov na výstavnej ploche.

Napríklad auto, ktoré je podľa výrobcu ideálne pre ľudí, ktorí milujú jazdu v teréne a v horách.

Je to koncept Sbarro.  Vozidlo má ďalšie dve kolesá naviac, ktoré sú umiestnené vo vnútri karosérie auta. Keď auto dostane defekt, alebo potrebuje podporu pri jazde v určitých situáciách mimo cesty, vodič môže jednoducho vysunúť ďalšie kolesá- podobne ako lietadlo, ktoré vysúva svoje pristávacie kolesá.

Britská spoločnosť Kahn Design sa špecializuje na úpravu už existujúcich automobilov. Na autosalóne vystavuje modifikovaný Land Rover Defender. Upravená verzia 6X6 - má priestor pre deväť cestujúcich. Šesť-kolesový obor bol rozšírený o 880 milimetrov v porovnaní s pôvodným modelom.

Podľa spoločnosti je to auto ideálne "pre rodiny, ktoré trávia čas spoločne na voľnom priestranstve".

Ide o auto vyrábané na objednávku a bude mať cenu približne 250 000 britských libier.

Ďalším upraveným vozidlom je Bugatti Veyron "Vivere Diamond Edition" od nemeckej spoločnosti Mansory. Karbónová karoséria automobilu bola nahradená uhlíkovým povlakom s diamantovým vzorom. V podstate je určený ľuďom s veľkým rozpočtom, ktorí nebudú spokojní so štandardným typom Bugatti a chcú si priplatiť navyše za originálnu verziu klasického športového vozidla.

Ďalšie auto, ktoré nebude lacné, je Hennessey Venom F5. Auto postavené v americkom Texase stojí 1 a pol milióna amerických dolárov. Dosiahne maximálnu rýchlosť vyše 480 kilometrov za hodinu. Firma vyrobí len 24 kusov.

Inštitút IED z Milána prezentuje otvorené top futuristické auto. Vozidlo vyzerá skoro ako buggina z Mesiaca. Ale nečakajte, že ho uvidíte čoskoro na cestách. Rovnako ako mnohé koncepčné vozidlá zostane s najväčšou pravdepodobnosťou len ako koncept- možno navždy.

Britská spoločnosť na dizajn áut Eadon Green prezentuje futuristický retro automobil. Zeclat kupé je inšpirovaný superautami z Francúzska z 30. rokov. Ale pod kapotou má pohonnú jednotku, ktoré je vysoko aktuálna. Vozidlo má motor V8 s objemom vyše 6 litrov, ktorý vozidlo rozbehne z nuly na 100 kilometrov za hodinu za 3 a pol sekundy.