DEŇ NARCISOV: Zmeňme spolu piatok 13. na lepší deň
PREHRAŤ

DEŇ NARCISOV: Zmeňme spolu piatok 13. na lepší deň

Deň, kedy si pripíname žltý kvietok narcisu na oblečenie ako symbol spolupatričnosti s ľuďmi bojujúcimi s rakovinou, pripadol tento rok na aprílový piatok - trinásteho.

Na Slovensku pribudne každoročne 34 000 ľudí s diagnózou rakovina. Liga proti rakovine už 28 rokov pomáha onkologickým pacientom. Môžeme tak robiť i vďaka tradičným „narcisovým“ piatkom. Jedným z nich je i piatok 13-teho, keď sa v uliciach miest a obcí po celej krajine bude nachádzať takmer 16 000 dobrovoľníkov, ktorí za ľubovoľný finančný príspevok pripnú symbol nádeje a prejavu solidarity – narcis.

V roku 2017 sa vďaka dobrovoľníkom – žiakom a študentom, skautom, členom pobočiek Ligy proti rakovine, členom iných organizácií a občianskych združení či súkromným firmám vyzbieralo v uliciach 942.856,39 EUR. Čistý výnos - 914.635,23 EUR – počas uplynulého roka použili na zastrešenie a realizáciu psychosociálnych projektov pre onkologických pacientov, na podporu výskumu, nemocničných a zdravotníckych zariadení, no v neposlednom rade aj na podporu informovanosti o prevencii a zdravom životnom štýle (www.dennarcisov.skwww.lpr.sk).

Pozrite si reportáž o nielen o tom, ako rozpoznať dobrovoľníka ligy od podvodníka.