Zidane rezignoval na post trénera Realu Madrid
PREHRAŤ

Zidane rezignoval na post trénera Realu Madrid

Real sa v uplynulom ročníku La Ligy umiestnil na tretej priečke s výrazným mankom na šampióna FC Barcelona. V Lige majstrov však Zidane ako prvý kouč histórie dosiahol tretí úspech za sebou.

Madrid 31. mája (TASR) - Zinedine Zidane odstúpil z funkcie trénera futbalistov Realu Madrid. Rozhodol sa iba niekoľko dní po tom, ako so zverencami vybojoval tretí triumf v Lige majstrov za sebou. Real viedol od roku 2016.

"Rozhodol som sa, že v nasledujúcej sezóne nebudem pokračovať ako tréner Realu Madrid. Je správny čas pre každého. Môže to pôsobiť zvláštne, ale urobil som to pre dobro hráčov, klubu aj mňa," povedal 45-ročný Zidane vo štvrtok podľa agentúry DPA. Na lavičku A-mužstva madridského klubu prišiel v januári 2016 po Rafaelovi Benitezovi len s minimom trénerských skúseností. Predtým bol v Reale asistent Carla Ancelottiho a viedol rezervu "bieleho baletu". Francúz získal deväť trofejí: 3x Liga majstrov, 1x španielska liga, 1x španielsky Superpohár, 2x európsky Superpohár, 2x majstrovstvá sveta klubov.

Real sa v uplynulom ročníku La Ligy umiestnil na tretej priečke s výrazným mankom na šampióna FC Barcelona. V Lige majstrov však Zidane ako prvý kouč histórie dosiahol tretí úspech za sebou. "V sezóne boli skvelé momenty a zakončili sme ju víťazstvom v LM. Boli však aj ťažšie chvíle a neviem zaručiť, že by sme víťazili aj naďalej," dodal francúzsky tréner.

S "bielym baletom" sa z prvenstva v LM radoval aj ako hráč, keď v roku 2002 prispel pamätným volejom k víťazstvu nad Bayerom Leverkusen. Súčasní hráči Realu o jeho rozhodnutí vedeli, aj keď s nimi nehovoril osobne. V najbližšom čase sa chce stretnúť s kapitánom Sergiom Ramosom.

Pre prezidenta Realu Florentina Pereza bolo rozhodnutie Zidanea veľkým prekvapením."Vôbec som to nečakal. Chcem mu poďakovať za jeho prácu, ktorú robil s vášňou a oddanosťou. Je príkladom pre každého. Dúfam, že dnešok nie je jeho úplná rozlúčka s Realom a jedného dňa sa vráti."

Viac čítajte tu.