Francúzsky pavúčí muž sa pokúsil vyliezť na piatu najvyššiu budovu na svete
PREHRAŤ

Francúzsky pavúčí muž sa pokúsil vyliezť na piatu najvyššiu budovu na svete

Pokus o dobytie výškovej stavby sa 55-ročnému lezcovi nepodaril, pretože ho bezpečnostné služby v spolupráci s hasičmi donútili vzdať sa lezenia.

Soul, Južná Kórea 7. júna (TABLET.TV) - Svetovo preslávený francúzsky lezec na výškové budovy Alain Robert sa pokúsil vyšplhať na piatu najvyššiu budovu sveta Lotte World Tower v juhokórejskom Soule.

Pokus o dobytie výškovej stavby sa 55-ročnému lezcovi nepodaril, pretože ho bezpečnostné služby v spolupráci s hasičmi donútili vzdať sa lezenia, hoci sa dostal za viac ako polovicu zo 123 podlaží budovy.

"Francúzsky spiderman" bez istenia vyliezol už na viac ako 100 budov po celom svete, vďaka čomu sa dostal aj do Guinnessovej knihy rekordov.

Takisto s holými rukami a bez lana liezol po vonkajšej strane veže Lotte, pričom jeho výstup sledoval bezpečnostný personál z vnútra budovy asi dve hodiny. Ale nakoniec ho zastavili na 75 poschodí, pretože nemal predchádzajúci súhlas na lezenie od prevádzkovateľa budovy. Budovu otvorili pre verejnosť v apríli minulého roka.