V troskách mosta v Janove našli 11 mŕtvych a 5 zranených
PREHRAŤ

V troskách mosta v Janove našli 11 mŕtvych a 5 zranených

Zasahujúce zložky objavili zničené vozidlá s mŕtvymi osobami.

Janov 14. augusta (TASR) - Zatiaľ 11 mŕtvych vrátane jedného dieťaťa našli záchranári v troskách diaľničného mosta, ktorý sa v utorok zrútil v meste Janov na severovýchode Talianska. V zničených vozidlách, ktoré sa v čase havárie nachádzali na moste alebo pod ním, našli aj najmenej päť ťažko zranených osôb, uviedla tlačová agentúra ANSA na svojej webovej stránke s odvolaním sa na zasahujúce zložky.

Približne 100 metrov dlhá časť mostovky dopadla na zem z vyše 40-metrovej výšky. Niekoľko nákladných áut pritom dopadlo do miestnej rieky Polcevera.

 
 



Železobetónový Morandiho most, známy aj ako most cez Polceveru, je súčasťou diaľnice A10 medzi Janovom a taliansko-francúzskou štátnou hranicou. Okrem rieky Polcevera sa pod mostom nachádzajú železničné koľaje, priemyselný areál, ale aj obytné domy. Tie po zrútení konštrukcie preventívne evakuovali, uviedla ANSA.

Polizia di Stato
 
@poliziadistat




Príčina tragédie je zatiaľ nejasná, na moste vybudovanom ešte v 60. rokoch 20. storočia však prebiehali údržbové práce. V čase zrútenia v danej oblasti silno pršalo.

Viac čítajte tu.