Za päť dní 20 miliónov videní – svetové hviezdy spievajú vianočný hit
PREHRAŤ

Za päť dní 20 miliónov videní – svetové hviezdy spievajú vianočný hit

Google a jeho bilancia roka. Rádia celého sveta na jednej platforme. Vianočné video plné hviezd.

Bratislava 21. decembra (TABLET.TV) - S koncom roka prichádza asi tá najzásadnejšia bilancia – Google prehľad toho, čo sme najčastejšie vpisovali do vyhľadávača. Skokani roka, a teda výrazy, o ktoré sme sa najviac zaujímali, mali najmä športový charakter. Populárne boli na Slovensku marcové voľby aj hra Pokémon Go. Výrazy, ktoré sme najviac vyhľadávali, sú všetky spojené s online svetom a so sociálnymi sieťami. Najviac sme na Googli v tomto roku vyhľadávali Facebook, Youtube, Topky, Bazoš a Pokec.

Ak by ste si chceli vypočuť, čo hrajú rádiá napríklad v Anglicku, Taliansku či v Amerike alebo trebárs aj vo všetkých krajinách Zeme, presurfovať môžete celý rádiový svet. Stačí len, ak si vyberiete krajinu a rádio, je tam toho skutočne mnoho. Radio Garden je nadnárodná rádiová platforma.

A svoju bilanciu má pochopiteľne aj Twitter. Top témami boli olympiáda, voľby, ale opäť aj hra Pokémon Go. Rok 2016 bol silným rokom aj pre spevákov. Z desiatich najsledovanejších celebrít na sieti je až osem spevákov či speváčiek. Prvé tri miesta obsadili Katy Perry, Justin Bieber a Taylor Swift. Top výzvou tohto roka na Twitteri bola manekýn challenge.

Za päť dní takmer 20 miliónov videní. Známa vianočná pesnička v podaní viacerých speváčok priamo z auta Jamesa Cordena je na Youtube skutočne populárna.