HRABKO o FICOVI:Voľby a predsedníctvo prišli naraz. Každý by to využil
PREHRAŤ

HRABKO o FICOVI:Voľby a predsedníctvo prišli naraz. Každý by to využil

Prezident sa rozhodol nepriniesť na Nový rok odpočet roka 2016, ale prísť s prejavom orientovaným na základné morálne hodnoty. Bol to veľmi dobrý prejav, povedal v Tablet.tv J.Hrabko.
Bratislava 6. januára (Teraz.sk) – Prakticky akákoľvek vládna strana by politicky využila skutočnosť, že čas parlamentných volieb koliduje s blížiacim sa začiatkom prvého slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Preto nie je korektné vyčítať vláde Roberta Fica samotné rozhodnutie predstaviť v predvolebnom čase logo predsedníctva galavečerom a nie len skromnou tlačovkou. V diskusii na TABLET.TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

„Robert Fico politicky využil možnosť, ktorá tu bola, a ktorú nijako neovplyvňoval. Teda, že voľby budú v čase, keď sa bude blížiť predsedníctvo. Každá normálna strana by urobila to isté,“ povedal. Problém je podľa Hrabka skôr otázka, či agentúra EVKA organizovala akciu efektívne a v súlade so zákonom.

„Nejde o to rozhodnutie, že bol veľký otvárací koncert a všetky tie sprievodné javy. To, že sa zodpovední ľudia rozhodli namiesto tlačovej konferencie urobiť koncert, je úplne legitímne. Problémom môže byť nakladanie s verejnými financiami,“ upozornil Hrabko.

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák na margo kauzy poznamenal, že ak Najvyšší kontrolný úrad a Úrad pre verejné obstarávania zistia pri organizácii akcie porušenie zákona, vyvodí z toho zodpovednosť. Ale ak nie, začne rozprávať on.
 
Celú správu nájdete tu.