HRABKO: Matovič s babičkou pochybil, ale veľký prehrešok to nebol
PREHRAŤ

HRABKO: Matovič s babičkou pochybil, ale veľký prehrešok to nebol

Mimoriadna schôdza, pôvodne zvolaná opozíciou kvôli vyslovovaniu nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi, bude zo strany koalície schôdzou o Igorovi Matovičovi, odhadol v TABLET.TV Juraj Hrabko.

Bratislava 16. februára (Teraz.sk) – Líder OĽaNO išiel do konfliktu s vedením parlamentu, kvôli ktorému bola v stredu 14. februára prerušená mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR, zámerne, ale nie primárne s cieľom uzurpovať si pozornosť médií len pre seba. „Myslím si, že chcel poukázať na absurdnosť novely rokovacieho poriadku. Šou k tomu už patrí, Igora Matoviča neprerobíte,“ povedal v TABLET.TV dnes o 11,00 Juraj Hrabko.

Ak potom Matoviča kritizovali niektorí opoziční kolegovia, ktorí sa na základe jeho postupu už v stredu, na schôdzi venovanej odvolávaniu premiéra, nedostali k slovu, bolo to podľa Hrabka nepochopením toho, že Matovič v tejto veci obhajoval práva celej opozície.

Novelizovaný rokovací poriadok totiž poslancom zakazuje vnášať do rokovacej sály plagáty, fotografie, či iné vizuály. Matovič však fotografie priložil priamo do parlamentnej tlače, ktorú zákon špeciálne v tejto súvislosti nespomína.

Viac čítajte tu