HRABKO: Polícia strieľala za autom podpredsedu NRSR. Fakt sa to stalo?
PREHRAŤ

HRABKO: Polícia strieľala za autom podpredsedu NRSR. Fakt sa to stalo?

Každé víťazstvo získané v porovnaní so zahraničnou konkurenciou, je cenné, komentoval v TABLET.TV Juraj Hrabko cenu Európskej aliancie tlačových agentúr, ktorú získala TASR.

Bratislava 13. apríla (Teraz.sk) – Skutočnosť, že pri prenasledovaní rýchlo idúceho auta s podpredsedom Národnej rady Andrejom Hrnčiarom (Most – Híd) padol varovný výstrel, sa nedá interpretovať inak, než ako veľké zlyhanie policajtov. „Je to niečo až nepredstaviteľné, takéto niečo sa nedá ani vymyslieť, to sa musí naozaj iba stať. Polícia tu strieľa po ústavnom činiteľovi, podpredsedovi parlamentu? To je obrovské zlyhanie policajnej práce. Že prišlo k zlyhaniu polície, je evidentné, pretože policajti si mohli overiť, aké auto to pred nimi uháňa,“ povedal v TABLET.TV publicista Juraj Hrabko.

Dodal, že zrejme došlo k zlyhaniu komunikačných sietí pri overovaní auta. Hoci sa incident neskôr vysvetlil a k žiadnej škode nedošlo, podľa Hrabka existovalo potenciálne riziko. „Bolo by to smiešne, keby to nebolo tragické. Neviem si predstaviť, čo by sa stalo, ak by strela náhodou zasiahla podpredsedu parlamentu,“ podčiarkol Hrabko. Dodal, že samotný Hrnčiar je podľa neho v incidente iba štatistom. „V tomto prípade je politik iba pasažier. Má ochranku. A ochrankár musí vyhodnotiť situáciu, zodpovedá za toho politika, nie len za auto, ktoré šoféruje,“ povedal.

Polícia prenasledovala v noci zo soboty na nedeľu (8. - 9. 4.) na ceste medzi Strečnom a Martinom BMW, v ktorom sedel podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar (Most-Híd). Vozidlo bolo služobné, malo prekročiť povolenú rýchlosť, a keďže nezastavilo, policajti mali varovne vystreliť do vzduchu. Uvádza to TASR s odkazom na informácie týždenníka Plus 7 dní. Podľa Hrnčiara došlo k nedorozumeniu medzi dvoma policajnými zložkami, keďže auto s ústavným činiteľom nesmie z bezpečnostných dôvodov zastať mimo obytnej zóny a muselo sa preto pred zastavením do najbližšej dostať.

Viac čítajte tu